Astrální akademie

Astrální akademie, otázky a odpovědi 6 - vše o mysli

1) Udržení pozornosti na jednu věc

Když chci myslet na jednu věc (např. pomeranč), tak mi během nastaveného času šesti minut naskočí cca 21 jiných myšlenek. Dnes opět dokonce 30. Někdy je to lepší, někdy horší, ale jak jste psala, je potřeba udržet pozornost alespoň po dobu jedné minuty, což nevím, zdali se mi podařilo dosáhnout, a určitě se mi to nedaří opakovaně. 

Pojďme pro tento týden nakombinovat dvě techniky, které nám pomůžou ovládnout jednu myšlenku.

1) Během vědomého dýchání si vizualizujte, jak s každým nádechem do vás vtéká bílá mohutná energie. Při výdechu tuto energii využijte tak, že budete kolem sebe tvořit svou vlastní sféru. Můžete ji vidět jako bílý či černý prostor. Něco jako vajíčko kolem vás, které s každým výdechem nafukujete energií, a tím od sebe odtlačujete veškeré okolní ruchy i myšlenky. V tu chvíli existujete pouze vy ve vlastní sféře a veškerá další realita je až za hranicí "vajíčka".

2) Do této sféry si vizualizujte předmět, věc, kterou doopravdy milujete. Může to být hrníček s horkou čokoládou, kornout se zmrzlinou či vaše auto. Něco, co vás dokáže zaujmout a vy si užijete zkoumání tohoto předmětu do nejmenšího detailu. Toto je velmi účinná kombinace, věřím, že dosáhnete v meditaci mohutného zlepšení.

Tip: Na konci článku nalezene audio meditaci za symblickou cenu, která vám pomůže s ovládnutím jedné myšlenky. 

2) Kout ničeho

"Jednou se mi pak povedla jedna věc a od té doby to jde relativně na povel, když je dost klidu. Zkrátka, když jsem jen zavřela oči a sledovala běžné myšlenky ohledně toho, co musím ten den udělat, tak se mi jednou povedlo najít "část mysli", prostě jakýsi kout, kde nebylo nic. A bylo to tak nějak pod povrchem toho povrchního myšlení o běžném dnu." Kristýna, Vládce Síly (studentka Astrální akademie) 1-2  

Tak to je přesně ono - ano! Vy jste došla opravdu velmi daleko, do své niterné zahrady klidu, míru... do svého stavu zen. Jen šťastná. Tento stav je velmi žádoucí, dochází v něm k pochopení, že jsme šťastní sami od sebe. Jednoduše jsme. Nic není potřeba... Nic není slyšet, není hlad, nic nepotřebujeme... jednoduše... nic... Až postupně přecházíme do nicoty... nic... a pokračujte ještě hlouběji. Hmotné tělo s hmotnou realitou si vás opět zavolá, až bude čas. Ať už uplyne minuta, deset minut nebo hodina, ale nakonec opět začneme něco chtít. Jestli to bude čokoláda nebo horká vana... Ale návrat do běžné mysli si užijete až s oslavou, jako kdybyste se právě narodila, že :)

Je tak nádherné a  uvolňující, když víme, že se můžeme zcela položit do své mysli, úplně odsunout veškeré myšlenky a jen být... až přichází nic...  Neboť celý život děláme něco, ale nyní víme, že nic bylo, je a bude.. nic popsané již není nic, ale vy jste velké vědomí... Díky poznání takto hlubokého stavu vás již nic nemůže v běžném světě ovládnout, nýbrž jdete svým životem. Alespoň dokud si zachováte svou sílu mysli. Proto udržte si tuto cestu, toto velké poznání, jež jste získala, a každý den například v 6:02 a 21:00 se položte do svého krásného vykrystalizovaného nic. Vždy si darujte sama sebe. Ve hmotném světě pak budete mít o to větší vůli a pevnost mysli. Najděte i v hmotném světě cestu, kterou ovládnete, a budete žít opravdu svůj život. V Astrální akademii naši mysl v hmotném světě usazujeme do ohromné vůle pro získání charisma, ovládnutí a sebepoznání, v dalších stupních pak získáváte možnost působit na opravdu široké společenské pole, neboť právě proto zde jsme, hrajeme hru života - užijme si ji. A vždy se pak navraťme sami k sobě, až do nicoty, která nám dává tak cenné poznání z cesty a která jednou nastane u každého z nás, tedy z cesty pokračování života ve hmotném těle - avšak zcela vědomě.  

3) Našel jsem si plátno ničeho

Představoval jsem si plátno, na kterém netrpělivě čekám, že přibyde něco zajímavého – myšlenka, kterou můžu hned zahodit a čekat na další zajímavou věc. Místy jsem cítil Lásku, Světlo, nebo jak to popsat – spojení duchem.

Našel jsi svůj nejlepší způsob, jak být nezávislý pozorovatel myšlenek, který ti vyhovuje, prožil jsi první vlaštovky odosobnění se od hmotného a astrálního světa a přešel jsi do svého mentálního těla. V tu chvíli nás může zalít pocit Lásky, vidět se v záři světla, prožívat nádherný klid a jen být. V tu chvíli nás již nezajímá hmota a okolní svět, který na nás útočí formou myšlenek, zcela ignorujeme. Vzdálíme se od něj do pozice pozorovatele a tím své vědomí přesuneme právě do mentálního těla.

4) Myšlenky ruší hučení Nemám teď problémy se svojí myslí a myšlenkami jako takovými, ale problém mám s tím, že jsou rušeny okolními vlivy - např. hučením televize, počítače, mňoukáním kočky. 1-2

Meditace "pozorování myšlenek", kterou jste měl v této lekci provádět, je jako dělaná právě na ony otravné zvuky. Opět to jsou jen myšlenky, kterým není nutné věnovat pozornost. Stejně jako odsouváte myšlenky na práci, nákupy, vztah, kamarády... stejně tak pošlete dál myšlenku na svědění těla, tikot hodin, mňoukání kočky. Tím, že před nimi "utíkáte" do jiné místnosti, utíkáte před svou slabinou. Využijte to jako trénink. Pouze zvuk zabalte do obalu myšlenkové formy a pošlete ho dál a již mu své vědomí nevěnujte.

5) Jen právě tato chvíle v meditaci je důležitá

Ruší mě dost přemýšlení nad cvičením jako takovým a nad dalšími cvičeními z Astrální akademie, podlehnu myšlence podívat se, kolik zbývá času, a od toho okamžiku to stojí za prd – většinou přebere vládu nad vědomím na delší dobu myšlenka 1-4

Že tě při meditacích ruší myšlenka na samotné cvičení, je velice běžné. Zkus to pustit z hlavy, vůbec na tom v tu chvíli nezáleží. Až budík zazvoní, tak zazvoní a i pak máš na výběr - můžeš ho ignorovat a pokračovat dál ve své meditaci. Je to jenom určitá pomůcka, která nám dává možnost se trochu orientovat v čase a pakliže spěcháme do práce, tak nám zajistí, že tam přijdeme včas.

Můžeš se ponořit velmi hluboko do meditace, přestat vnímat čas. Užij si vše do nejmenšího detailu. A až někde z dálky uslyšíš budík, tak máš na výběr - můžeš se vrátit do běžného života, anebo ho úplně ignoruj a své vědomí opět přesuň do své meditace. Cvičení a systém Astrální akademie také není v tu chvíli vůbec důležitý. Jsou to jen určité záchytné body, zážitky, náměty a nápady. Jako kdybychom spolu byli v lunaparku a my ti říkali: "Už jsi vyzkoušel tamten kolotoč? Ne? Tak si ho jdi užít."

A ve chvíli, kdy se budeš točit na kolotoči, budeš se maximálně bavit, třeba ti bude i trochu špatně, tak je jen velmi malá pravděpodobnost, že si v tu chvíli vzpomeneš na nás, že dole sedíme a čekáme na tebe. Užívej si vše jako malé dítě na kolotoči. Ponoř se do zážitku /meditace. A až přijdeš dolů opět za námi, tak ti dáme další nabídku, další nápad, kam můžeš jít a kde si co užít.

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

ASTRÁLNÍ AKADEMIE ⚡️

Tvá cesta k úspěšnému materiálnímu životu, harmonickým vztahům a hlubokým duchovním prožitkům.

Chci vědět více