Astrální akademie

Bellet: Překonala jsem iritaci svými dětmi

V Akademii jako jeden z prvních úkolů přichází úkol sepsat si svoje negativní vlastnosti, a to hodně dopodrobna. Cílem tedy je opravdu prozkoumat se od dětství až po dospělost a zaznamenat vše, co nám přijde. Pro mě to byl jednoduchý úkol z hlediska toho, že jsem byla vychovávaná v prostředí, které se na negativní věci orientovalo, tedy jsem schopna je vidět všude kolem sebe a na sobě nejlépe 😊. Všechny vlastnosti byly vypsány obecně, jako vztek, kontrola, apatie atd.

Hotovo

Seznam jsem vyplnila a byla spokojena, protože úkol byl splněn. Trošku jsem sice nechápala, jak přesně převést všechny ty negativní vlastnosti do pozitivních, zároveň tím, že jsem na sobě už pár let pracovala, tak jsem si říkala, že třeba spousta těch vlastností už nemusí mít takovou sílu, nebo už je ani v přítomnosti neprožívám. Hodně vlastností byla spojena i s dětstvím a z těch už jsem i pomocí nabitých zkušeností vyrostla. Hezký obraz mi tu poskytuje i moje starší dcera, která spoustou mých dětských negativních vlastností právě teď prochází a já se už musím jen usmívat, jak opravdu zkušenost a posílení vědomí vše posouvá a proměňuje. A s tím jsem si toto téma lekce uzavřela. 

První hlubší vhled

K Akademii jsem si však zařídila terapie u AzgaRieluSe (mujterapeut.cz), kde jsme povídali o všem možném, nálada lítala nahoru a dolu, podle prožitků, vzpomínek, které jsem řešila, a tu a tam se ukázala i nějaká ta „nová“ nezapsaná negativní vlastnost. AzgaRieluS se z každé nově nalezené vlastnosti vždy radoval - sám nutno podotknout – a urgoval mě, ať si ji poctivě napíšu do seznamu. Já jsem moc nechápala proč. Říkala jsem si, už tam přeci mám zapsaný „vztek“, proč si tam mám napsat, „vztek, když řídím auto“? A novou vlastnost jsem si poctivě ne-zapsala.

Nový seznam

Takto uběhlo pár měsíců, tento zážitek se na terapii občas opakoval, z mé strany však docházel stále stejného nepochopení. Pak mi AzgaRieluS jednou zmínil, jak si sám transformoval stovky negativních vlastností právě do těch pozitivních, které chtěl mít a já jen nevěřícně poslouchala… furt mi tam však vyvstávalo „jak?“. Vždyť na svém seznamu mám psaný třeba „stud“, ale to už jsem tak dlouho necítila, tak jak to mám transformovat, když většinu z těch vlastností teď prostě každodenně neprožívám. A jak už to tak bývá, pak přišel ten světlý moment. Zamyslela jsem se totiž nad posledními pár dny a v hlavě se mi začal rodit nový seznam, detailnější a opravdu použitelný.

Vyvstávaly emoce typu iritace, že se moje dcery pošťuchují. Iritace, že jsou hlučné. Iritace, že neposlouchají. Iritace, že mi lezou do osobního prostoru… (jsem na mateřské, tedy seznam v tomto duchu pokračoval a byl relativně úzce orientován :D). AzgaRieluS se mnou navíc znovu projel tu cestu transformace, kdy mi ukázal „jak“ opravdu prožít každou tu novou vlastnost v rámci trasformace a tím tu sílu opravdu posunout až do té konečné vlastnosti (a ne ji někde ztratit po cestě, jak se mi stávalo). A já se vybavena vším potřebným vrátila domů. 

Zvládnuto!

Další den jsem s pomocí připravené transformace – na iritaci ohledně holek jsem používala ten samý postup – opravdu poctivě transformovala ty vzteklé momenty a byla to paráda. Hodně mě to nakoplo i v rámci motivace práce v Akademii. A musím říct, že za pár týdnů jsem opravdu cítila, že se emoce zklidnily a že jsme s holkami zažívaly takové pěkné z mé strany (a tedy i z jejich) zklidněné období. Pak přišla další slupka cibule, ale to je na další příběh :D.

Bellet 

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web